gevelisolatie

Hoe maak je je gevelisolatie energiezuinig?

Alle isolatie vertraagt de stroom van warmte die in de winter uit uw huis en in de zomer naar uw huis gaat. Met de juiste isolatie kunt u de behoefte aan uw verwarmings- en koelsysteem verminderen en grote besparingen op uw maandelijkse energierekeningen realiseren.

Hoe kunt u uw huidige gevelisolatie controleren?

Voordat u begint met het verbeteren van uw gevelisolatie, moet u eerst uitzoeken wat voor soort isolatie u al heeft. Kies hiervoor een gevel in de buurt van een onverwarmde ruimte zoals een garage of kelder. Schakel uw stroom uit en verwijder een afdekking van het stopcontact op een van deze gevels. Met behulp van een zaklamp, gluren. Bekijk meer over Gevelisolatie plaatsen: Mogelijkheden en prijzen

in de gevel door de scheuren rond de afvoerdoos. Ook al is dit een kleine ruimte, je zou moeten kunnen zien of er isolatie is. Probeer een klein stukje eruit te trekken, zodat u kunt bepalen wat voor soort en dikte het is. Vergeet niet dat het feit dat je isolatie in de eerste gevel hebt, niet betekent dat alle gevels in het huis geïsoleerd zijn, dus het is belangrijk om meerdere gevels te controleren.

Wat zijn de beste materialen om te gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten isolatie, maar sommige werken beter in gevels dan andere. Als u een bestaande woning isoleert, is inblaasisolatie aan te bevelen. Deze isolatie moet worden aangebracht door een vakman die de speciale apparatuur heeft die nodig is om het goed te installeren. Inblaasisolatie is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen of onregelmatige vormen, dus het werkt goed met gevels.

Een ander type isolatie dat op bestaande woningen zal werken is glasvezelmat. Gelukkig kan dit type isolatie worden geïnstalleerd zonder de hulp van een professional. U hoeft alleen maar het isolatiemateriaal te meten en het tussen de gevelpluggen te plaatsen zonder de vleermuizen te comprimeren.

Als u echter een nieuwe woning bouwt en nog steeds beslist hoe u de gevels moet isoleren, is het aan te raden om te proberen de betonnen vormen te isoleren. Dit zijn schuimplaten of blokken die worden geïnstalleerd als onderdeel van de eigenlijke structuur van de woning. Omdat de blokken deel uitmaken van de gevels van de woning, zijn ze krachtige isolatoren en doen ze wonderen als het gaat om het beheersen van de warmtestroom.

Aan welke kamers moet u het eerst werken?

Het isoleren van binnengevels kan niet alleen de warmtestroom van kamer naar kamer verminderen, maar kan ook zorgen voor een zekere mate van geluidsisolatie. Als u luide kamers in uw huis heeft, zoals een bioscoop, wilt u misschien eerst deze ruimtes isoleren om te voorkomen dat u de rest van het huis stoort.

U moet ook de binnengevels van kamers die u niet altijd gebruikt, zoals een logeerkamer of opslagruimte, isoleren. Het verwarmen of koelen van deze ruimtes kan duur zijn, dus gevelisolatie zal helpen om de energiekosten te verlagen.

Idealiter moeten alle buitengevels worden geïsoleerd om de warmtestroom in en uit het huis effectief te verminderen. Het isoleren van buitengevels zou altijd een prioriteit moeten zijn boven het isoleren van het interieur van de woning.

Deze ene verandering zal een enorm verschil maken in uw comfortniveau in uw huis. In de winter zult u merken dat er minder verschil in temperatuur is tussen de kamers en dat er geen koude tocht door het huis loopt. In de zomer kunt u merken dat u de thermostaat niet zo ver omlaag hoeft te draaien om het koel te houden. gevelisolatie is een investering die zich zeker terugbetaalt!