ultieme gids

De ultieme gids voor spouwmuurisolatie

De kans is groot dat het spouwmuren heeft. En tenzij het de afgelopen 20 jaar is gebouwd, zijn die holtes waarschijnlijk leeg. Als dat zo is, kan het vullen met muurisolatie een zeer kosteneffectieve manier zijn om warmte in uw huis vast te houden en te besparen op uw energierekening.
Ongeveer een derde van het warmteverlies van de meeste huizen gaat via de muren, dus spouwisolatie kan u tot £ 160 per jaar aan verwarmingskosten besparen. Volgens deze cijfers van de Energy Saving Trust-website zou het zelfs binnen 5 jaar zichzelf kunnen terugbetalen.

Huis heeft geen bakstenen muren – kan ik het isoleren?

kan ik het isoleren

Als uw huis stenen muren heeft, zijn ze waarschijnlijk stevig en hebben ze geen holtes om te isoleren. Zie onze Ultieme gids voor massieve muurisolatie <link naar nieuwe gids> voor alternatieve ideeën. Als u in een gebouw met een houten of stalen frame woont, of als uw huis is gebouwd van prefab beton, hebben ze geen spouwmuren, maar u kunt ze misschien op een andere manier isoleren. Neem contact op met de National Insulation Association om een ​​geschikte lokale installateur te vinden. Als een aannemer voorstelt om isolatie van spouwmuren tussen het buitenste stenen blad en het binnenframe van uw houten huis te injecteren, accepteer dit dan niet, omdat dit ernstige schade kan veroorzaken.

Is spouwmuurisolatie geschikt voor mijn woning?

geschikt voor

U dient spouwmuurisolatie alleen te overwegen als:
• Uw woning heeft ongevulde spouwmuren van baksteen.
• De holtes zijn minimaal 2 inch breed.
• Het metselwerk of metselwerk is in goede staat.
• Uw buitenmuren zijn toegankelijk. Als sommige worden samengevoegd met een naburig huis, moet de installateur een spouwbarrière plaatsen, wat de kosten kan verhogen. Installateurs kunnen ook terughoudend zijn om in garages, serres of uitbreidingen te werken.
• Uw woning is minder dan 12 meter (ongeveer 4 verdiepingen) hoog.
• Uw binnenmuren zijn droog. Natte muurisolatie is erger dan geen muurisolatie, dus als u vochtige plekken heeft, moet u de oorzaak oplossen voordat u isolatie installeert. Om dezelfde reden is spouwisolatie niet geschikt als de muren regelmatig worden blootgesteld aan slagregen.
• Er zijn geen gebieden met een stalen of houten constructie.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *